Çerez Örnek

ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞARISIZ OLUP KAYDI SİLİNEN VE 3 SINAV HAKKINDAN BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN KAYIT İŞLEMLERİ

TÜRK UYRUKLU ÖĞRENCİLER

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda 2 yıl süreyle zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olması nedeniyle kaydı silinen ve yapılan muafiyet sınavında başarılı olarak kayıt hakkı kazanan adaylar 17-25 Ekim 2024 tarihleri arasında Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden kayıt olabileceklerdir.  

E-Kayıt sistemine giriş için tıklayınız. (Kayıt sistemi 17 Ekim 2024 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 25 Ekim 2024 tarihinde saat 17.00’de kapanacaktır.)

Aynı Düzeyde Bir Yükseköğretim Programına Kayıtlı Olanlar;

Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına (Açık öğretim ve uzaktan öğretim programları hariç) kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde Üniversitemize kayıt yaptıramayacaklardır.

KAYIT BELGELERİ

• MEB sorgusu yapılamayan öğrenciler için lise diploması/mezuniyet belgesi

Sisteme eklenen belgeler kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve uygun olmaması halinde açıklama yazılarak düzenlemeye verilecektir. Düzenlemeye verilen durumlarda adaylar ilk yüklediği belgeyi silerek yeni belgeyi yüklemek suretiyle yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.

Öğrenci Kimlik Kartı İşlemleri

Kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını kayıtlandıkları Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokul Öğrenci İşleri Bürolarından teslim alabileceklerdir.

Ders Kaydı İşlemleri

Kaydını tamamlayan öğrencilerin ders kaydı ile ilgili bilgiler için ilgili Fakülte Öğrenci İşlerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Eğitim Öğretime İlişkin Bilgiler

Üniversitemizde eğitim ve öğretime ilişkin yönetmelik ve yönergelere Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın www.oidb.ege.edu.tr sayfasından,

Üniversitemizde yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin bilgiye www.ydy.ege.edu.tr sayfasından,

Burs, öğrenci toplulukları, sağlık ve spor hizmetleri vb. bilgiye www. http://sksdb.ege.edu.tr sayfasından,

Öğrenci köyüne ilişkin bilgiye http://ogrencikoyu.ege.edu.tr sayfasından erişilebilmektedir.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda 2 yıl süreyle zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfında başarısız olması nedeniyle kaydı silinen ve yapılan muafiyet sınavında başarılı olarak kayıt hakkı kazanan adaylar 17-25 Ekim 2024 tarihleri arasında  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yüz yüze kayıt olabileceklerdir.  

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ