Çerez Örnek

2024-2025 GÜZ YARIYILI ÇİFT ANADAL/YAN DAL BAŞVURU SONUÇLARI VE KAYIT İŞLEMLERİ

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Üniversitemiz güz yarıyılında çift anadal / yan dal programlarına, kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri aşağıda belirtilen tarihlerde gerçekleştirilecektir. Öğrencilerin kayıt için kimlik.ege.edu.tr hesabından giriş yaparak “Öğrenci Başvuru” sayfası / “Yeni Başvuru” sekmesinden ilgili başvuru türünü seçmeleri ve aşağıda yer alan ilgili dilekçeyi imzalayıp PDF formatında yüklemek suretiyle “Başvuru Yap” butonuna basarak kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Adayların ayrıca dilekçeleri doldurup imzalayarak belirtilen kayıt tarihlerinde saat 17:00’ye kadar  @ogrenci.ege.edu.tr uzantılı e-posta adresinden kayit@mail.ege.edu.tr ve oidb@mail.ege.edu.tr adreslerine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Kayıt dilekçesi kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve durumu kayda uygun olan adayların başvuruları onaylanacak ve kayıtları gerçekleştirilecektir. Adaylar başvuru durumunu kimlik.ege.edu.tr hesabından giriş yaparak “Öğrenci Başvuru” sayfasında yer alan “Başvurularım” sekmesinden takip edebilecektir. Başvuruları onaylanan adayların durumu “Başvurunuz Kabul Edildi” şeklinde görünecektir.

 

Adayların eksik veya hatalı belge/dilekçe yüklemeleri halinde başvuruları açıklama yazılarak düzenlemeye verilecek ve kayıtları gerçekleşmeyecektir. Başvuruları düzenleme için geri gönderilen adayların durumu “Düzenleme için geri gönderildi” şeklinde görünecektir.

Kayıt başvuruları düzenlemeye verilen adayların, kayıt tarihlerinde kimlik.ege.edu.tr hesabından giriş yaparak “Öğrenci Başvuru” sayfasından “Başvurularım” sekmesini seçerek açıklamada yer alan eksiklikleri gidermek suretiyle “Başvuruyu Tekrar Gönder” butonuna basmaları gerekmektedir.

Adayların durumlarının kayda uygun olmaması durumunda başvuruları reddedilecektir.  Başvuruları reddedilen adayların durumu “Başvurunuz Reddedildi” şeklinde görünecek ve adaylar yeniden başvuru yapamayacaklardır.

Asıl Kayıt Tarihi: 26-29 Temmuz 2024 (Kayıt sistemi 26 Temmuz 2024 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 29 Temmuz 2024 tarihinde saat 17.00’de kapanacaktır.)

Yedek Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2024  (Kayıt sistemi saat 08.00’de açılacak ve saat 17.00’de kapanacaktır.)

 

Çift Anadal Kayıt Dilekçesi için tıklayınız.

Yandal Kayıt Dilekçesi için tıklayınız.

Çift Anadal başvuru sonuçları için tıklayınız.

Yan dal başvuru sonuçları için tıklayınız.

Ders Kaydı İşlemleri

Kayıt yenileme (ders kaydı) işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgi ilgili öğrenci işleri bürolarından edinilebilecektir.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ