Çerez Örnek
canlı destek

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI NOT ORTALAMASI İLE YATAY GEÇİŞ 1. YEDEK KAYIT İŞLEMLERİ

2022-2023 EÄŸitim ÖÄŸretim Yılı Güz yarıyılı yatay geçiÅŸ baÅŸvurusu sonucunda yedekten kayıt hakkı kazanan (1. Yedek)  öÄŸrencilerin kayıt iÅŸlemleri Üniversitemizin elektronik kayıt sistemi üzerinden 9 AÄŸustos 2022 tarihinde yapılacaktır.

Kayıt sistemi 9 AÄŸustos 2022 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 9 AÄŸustos 2022 tarihinde saat 17:00’de kapanacaktır.

Adaylar E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız sayfasındaki “e-Devlet ile GiriÅŸ” sekmesinden e-Devlet Åžifresi ile üniversitemizin kayıt sistemine giriÅŸ yapıp kayıt için istenen belgeleri sisteme ekleyerek “kaydı tamamla” butonuna basacaklardır.

Sisteme eklenen belgeler kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve uygun olmaması halinde açıklama yazılarak düzenlemeye verilecektir. Düzenlemeye verilen durumlarda adaylar kayıt tarihleri içerisinde ilk yüklediÄŸi belgeyi silerek yeni belgeyi yüklemek suretiyle yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.

E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız

İstenilen saÄŸlık raporunu temin edemeyenlerin aÅŸağıdaki ÅŸartlı kayıt dilekçesini ilgili belge türüne imzalı bir ÅŸekilde yüklemeleri gerekmektedir.

Yatay geçiÅŸ baÅŸvuru sonuçları için tıklayınız.

Kayıt dilekçesi için tıklayınız.

SaÄŸlık raporunu temin edemeyenler için ÅŸartlı kayıt dilekçesi.

Belgesi eksik olan ve ÅŸartlı kayıt dilekçesini kayıt sistemine yükleyen öÄŸrencilerin kayıtları ÅŸartlı olarak yapılacak ve dilekçede belirtilen süre içerisinde belgelerini 0232 311 35 66 numaralı faksa göndermeleri veya kayit@mail.ege.edu.tr adresine e-posta göndermeleri  gerekmektedir. E-posta alındığında belgelerin teslim alındığına iliÅŸkin cevabi e-posta gönderilecektir. Kendilerine verilen süre sonunda belgesini teslim etmeyenlerin ÅŸartlı kayıtları iptal edilecek ve kayıt silme iÅŸlemi uygulanacaktır.

1.Yedek kayıtlarından sonra boÅŸ kontenjan kalması halinde 10 AÄŸustos 2022 tarihinde 2. Yedek kayıt hakkı kazanan öÄŸrenciler söz konusu tarihte kayıt olabileceklerdir. 2. Yedek kayıt duyurusu ayrıca ilan edilecektir.

KAYIT BELGELERİ:

-Kayıt Dilekçesi

AÅŸağıda belirtilen bölümler için yeni tarihli SaÄŸlık Raporu:

-Ege Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’na kayıtlanacak adayların, SaÄŸlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teÅŸkilatının çalışma ÅŸartlarına uygun olduÄŸuna iliÅŸkin saÄŸlık raporu almaları gerekmektedir. Ayrıca Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olması ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmadığına iliÅŸkin saÄŸlık raporu almaları gerekmektedir.

-Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı’na kayıtlanacak tüm adayların

-TC vatandaşı olması,

-Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları YönetmeliÄŸi ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar EÄŸitim ve Sınav Yönergesinin, EÄŸitim Kurumlarında Kayıt Kabul, SaÄŸlık KoÅŸulu ile ilgili yasal koÅŸulları saÄŸlamaları,

-Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel MüdürlüÄŸü tarafından yayımlanan Gemiadamları SaÄŸlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur SaÄŸlık Raporu"nu SaÄŸlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı SaÄŸlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir."

Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Deniz UlaÅŸtırma ve İşletme Programı’na kayıtlanacak tüm adayların;

-TC vatandaşı olması, -Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları YönetmeliÄŸi ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar EÄŸitim ve Sınav Yönergesinin, EÄŸitim Kurumlarında Kayıt Kabul, SaÄŸlık KoÅŸulu ile ilgili yasal koÅŸulları saÄŸlamaları, 17

-Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel MüdürlüÄŸü tarafından yayımlanan Gemiadamları SaÄŸlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur SaÄŸlık Raporu"nu SaÄŸlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı SaÄŸlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir."

-Havacılık Meslek Yüksekokulu Sivil Hava UlaÅŸtırma İşletmeciliÄŸi programına kayıtlanacak adayların;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) MesleÄŸi ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluÅŸturacak herhangi bir saÄŸlık sorunu bulunmadığına dair tam teÅŸekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak ÅŸartıyla heyet raporu almak (iÅŸitme kaybı/ eksikliÄŸi, görme kaybı/eksikliÄŸi vb.). (2021 YKS Kılavuzu Bk. 49 maddesi gereÄŸi)

-Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programına kayıtlanacak adayların;

1) Havalimanı giriÅŸ kartı almasına engel oluÅŸturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil ArÅŸiv Kaydı bulunmamak.

2) MesleÄŸi ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluÅŸturacak herhangi bir saÄŸlık sorunu bulunmadığına dair tam teÅŸekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak ÅŸartıyla heyet raporu almak (renk körlüÄŸü, iÅŸitme kaybı/eksikliÄŸi, görme kaybı/eksikliÄŸi vb.). (2021 YKS Kılavuzu Bk. 49 maddesi gereÄŸi)

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ