canlı destek

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı yaz okulu

Değerli öğrencilerimiz,

Küresel ölçekte devam eden COVID-19 salgını sebebiyle, başta öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak, salgınla ulusal mücadelemize katkı sağlamak ve aynı zamanda eğitim-öğretim en iyi şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yaz okulu dersleri Ege Üniversitesinin “EgeDers” başta olmak üzere çevrimiçi eğitim-öğretim altyapısı kullanılarak uzaktan öğretim yoluyla yapılacaktır.

Üniversitemizden misafir öğrenci olarak yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerin web üzerinden ön başvuru işlemleri; 27 Temmuz - 16 Ağustos tarihleri arasında http://obys.ege.edu.tr/Ogrenci/Ogr0228/default.aspx adresinden gerçekleştirilecektir. Ön başvuru işlemi sadece misafir öğrenci olarak Üniversitemize kayıt yaptırmak içindir. Ön başvuru işleminden sonra aşağıda belirtilen tarihlerde misafir öğrenciler ile Üniversitemiz öğrencileri ders kayıt işlemleri yapabilecektir:

MİSAFİR ÖĞRENCİLER İLE ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS KAYIT İŞLEMLERİ TAKVİMİ:

Yaz okulu ders seçimi ve kesin kayıt işlemleri; 09- 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yaz okulu ders seçimi ve kesin kayıt işlemlerinde ders/ derslerde değişiklik yapılabilir. Bu süreç sona erdiğinde kayıt yapılmış ders/ derslerin açılması durumunda değişiklik yapılamaz.

Öğrenci sayısı yeterli olmayan ancak açılması muhtemel derslerin birimlerce belirlenmesi ve açılacak derslerin ilanı; 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecektir.

Yaz okulunda açılmayan ders yerine yeni ders seçmek  için 13- 16 Ağustos  tarihlerinde ek süre verilecektir. Ek sürede açılması kesinleşen dersler iptal edilemez, açılmayan dersler yerine yeni ders veya ilk defa ders seçimi yapılabilir.

Yaz okulu öğretimi 16 Ağustosta başlayacaktır.

Üniversitemiz öğrencileri için yaz okulu ders kaydı işlemlerine dair kılavuz için tıklayınız.

Misafir  öğrenci yaz okulu ders kaydı işlemlerine dair kılavuz için tıklayınız.

Yaz okulu ders ücretlerine dair duyuru metni için tıklayınız.

Yaz okulu  detaylı bilgi için tıklayınız.

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında yaz okulunda ders açılacak Fakülteler:

Eşdeğer dersler için tıklayınız.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ