2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TEKNİK ÖĞRETMENLER İÇİN MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrenime başlamak üzere Üniversitemize Mühendislik Tamamlama için yerleştirilen teknik öğretmenlerin kayıt işlemleri 24-30 Eylül 2019 tarihleri arasında Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden E-Devlet şifresi ile giriş yaparak elektronik kayıt yapabileceklerdir.

E-Kayıt sistemine giriş için tıklayınız.

(Kazanan öğrencilerin verileri henüz üniversitelere iletilmemiş olup veriler üniversitemize iletildiği andan itibaren elektronik kayıt sistemi açılacaktır.)

Aşağıda belirtilen durumlarda adaylar elektronik kayıt yapamayacaklardır.

Elektronik Kayıt Yapamayacak Adaylar

• Teknik öğretmenlik alan mezuniyeti YÖKSİS sistemi üzerinden görüntülenemeyenler.

NOT: Mezuniyetleri YÖKSİS aracılığıyla sorgulanacaktır. YÖKSİS üzerinden mezuniyetleri görüntülenemeyen adayların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ilgili alan lisans diplomasının aslı ve fotokopisi ile birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 18/10/2017 tarihli Yürütme Kurul Kararına göre bir öğrenci aynı anda iki mühendislik tamamlama programına devam edememektedir. Söz konusu durum YÖKSİS sistemi üzerinden sorgulanacaktır. Böyle bir durumun oluşması halinde öğrenciden bir programı tercih etmesi istenecektir. Üniversitemize kayıtlanmayı seçecek söz konusu durumda olan adayların kayıtlı oldukları diğer mühendislik tamamlama programından kayıtlarını sildirmeleri, durumlarını YÖKSİS’te güncelletmeleri ve üniversitemize bilgi vermeleri veya kayıt sildirdiklerine ilişkin resmi belgeyi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına getirmeleri gerekmektedir.

Elektronik kayıt yaptıranların kesin kayıt için ayrıca üniversitemize başvurmaları, belge teslim etmeleri gerekmemektedir.

Elektronik Kayıt Yapamayan Adaylardan Kayıt için İstenen Belgeler

Durumları elektronik kayda uygun olmayan adayların durumlarının incelenmesi için durumlarına ilişkin ispatlayıcı belgelerle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaatı sonucunda yapılan incelemede kayda engel durumu olmadığı görülenlerin kayıt engeli kaldırılacaktır.

ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR

• İlan edilen kayıt tarihleri dışında kayıt yapılmayacaktır.

• Kayıt tarihlerinde askerde olduklarını belgeleyen ve kayıt tarihini geçiren öğrencilerin durumlarını belgelemeleri halinde kayıtları yapılabilecektir.

• Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği Programlarında zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Yabancı dil muafiyet sınavı 01 Ekim 2019 saat 11:00’de Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. Eş değerliği kabul edilen yabancı dil sınav sonuçlarından birine sahip olanların belgelerini Yabancı Diller Yüksekokuluna teslim etmeleri halinde durumları değerlendirilebilecektir. Ayrıntılı bilgiye Yabancı Diller Yüksekokulundan erişilebilecektir.

• Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Programı’nda kontenjan dahilinde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilmektedir. İsteğe bağlık yabancı dil hazırlık sınıfında öğrenim görmek isteyenlerin Yabancı Diller Yüksekokuluna kayıt tarihlerinde dilekçe ile başvuruda bulunması gerekmektedir.

• Yerleşen adaylar katkı payı/öğrenim ücretini kesin kayıttan sonra ödeyeceklerdir.

Ders Kaydı İşlemleri:

Üniversitemize yerleşen ve kesin kayıt işlemini tamamlayan öğrencilerin kayıt yenileme işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye oidb.ege.edu.tr sayfasının Güncel bölümünde yer alan "Ege Üniversitesi 2019 /2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Önlisans ve Lisans Kayıt Yenileme İlanı" duyurusundan erişilebilecektir. Herhangi bir sorun ile karşılaşılması durumunda ilgili akademik danışmandan, danışmana ulaşılamaması halinde Mühendislik Fakültesi Öğrenci İşleri Ofisinden destek alınabilecektir.