2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAYIT İŞLEMLERİ

Asil Kayıt Tarihleri: 11 Eylül 2019

Yedek Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2019

100/2000 YÖK Doktora Bursuna kayıt olacak tüm adayların bizzat gelmeleri veya bizzat gelememeleri halinde noterden vekâletname verecekleri kişiler aracılığı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Kayıt için istenen belgeleri eksik olanların kaydı yapılmaz.

Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları mümkün değildir.

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 35. maddesi 6. fıkrası “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü gereği kayıt tarihlerinde başka bir lisansüstü programa kayıtlı olanların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

* Yüksek lisans diplomalarının aslı ve fotokopisi (Aslı gibidir onaylı belgeler de kabul edilecektir)

* Bütünleşik Doktora programına kayıtlanacaklar için lisans diplomasının aslı ve fotokopisi (Aslı gibidir onaylı belgeler de kabul edilecektir)

* Lisans/Yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Tanınma Belgesi (Klinik uygulaması olmayan sağlık alanları ve diğer alanlar için),

*Lisans/Yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunan sağlık alanları için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Diploma Denklik Belgesi,

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (aslı görülmek suretiyle 2 adet),

* 3 adet 4.5x6 cm. ebadında fotoğraf,

* Erkek adaylar için onaylı  “Askerlik Durum Belgesi” aslı

*Kayıt yenileme işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgiyi ilgili Enstitü öğrenci işleri bürolarından öğrenebilirsiniz.