Çerez Örnek

2026-2027 ÖZYES (SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ) KAYIT İŞLEMLERİ

2026 Özel Yetenek Sınavı (ÖZYES) sonucuna göre Üniversitemizi kazanan adaylar aşağıda belirtilen  tarihlerde Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden elektronik kayıt olabileceklerdir.

E-Kayıt sistemine giriş için tıklayınız.

Kayıt Tarihi:  12-16 Ekim 2026 (Kayıt sistemi 12 Ekim 2026 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 16 Ekim 2026 tarihinde saat 17.00’de kapanacaktır.)

Kayıt hakkı kazanan öğrenciler E-Kayıt sistemine giriş yapıp aşağıda belirtilen kayıt için gerekli belgeleri sisteme yükleyerek   “kaydı tamamla” butonuna basacaklardır.

Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt durumunu E-Kayıt sistemi üzerinden kontrol edebilecektir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

• Mezun olunan liseden alınan “Diploma” ya da yeni tarihli “Geçici Mezuniyet Belgesi”,

Aynı Düzeyde Bir Yükseköğretim Programına Kayıtlı Olanlar;

Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına (Açık öğretim ve uzaktan öğretim programları hariç) kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde Üniversitemize kayıt yaptıramayacaklardır.

Öğrenci Kimlik Kartı İşlemleri: Kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler öğrenci kimlik kartlarını Fakülte Öğrenci İşleri Bürosundan teslim alabileceklerdir.

Eğitim Öğretime İlişkin Bilgiler:

Üniversitemizde eğitim ve öğretime ilişkin yönetmelik ve yönergelere Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın www.oidb.ege.edu.tr sayfasından,

Üniversitemizde yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin bilgiye www.ydy.ege.edu.tr sayfasından,

Burs, barınma, öğrenci toplulukları, sağlık ve spor hizmetleri vb. bilgiye www. http://sksdb.ege.edu.tr sayfasından,

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ