2023-2024 GÜZ ERKEN BAŞVURU DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ KAYIT İŞLEMLERİ
- T.C. UYRUKLU ADAYLARIN KAYIT DUYURUSU
- ULUSLARARASI (YABANCI UYRUKLU) ÖÄžRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU
- T.C. UYRUKLU ADAYLARIN KAYIT DUYURUSU
KAYIT TAKVİMİ
Asıl Kayıt: 17-18-19 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi 17 Temmuz 2023 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 19 Temmuz 2023 tarihinde saat 17:00’de kapanacaktır)
1. Yedek Kayıt: 24 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi saat 08.00’de açılacak ve 17:00’de kapanacaktır)
2. Yedek Kayıt: 26 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi saat 08.00’de açılacak ve 17:00’de kapanacaktır)
Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar belirtilen kayıt tarihlerinde Ege Üniversitesi e-kayıt sistemi üzerinden e-Devlet ÅŸifresi ile giriÅŸ yapıp kayıt için istenilen belgeleri sisteme yüklemek suretiyle “kaydı tamamla” butonuna basarak kayıt baÅŸvurusunu gerçekleÅŸtirebileceklerdir.
Kayıt baÅŸvuruları/belgeleri kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve adayların mezuniyet ve/veya ikinci öÄŸrencilik durumları YükseköÄŸretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden kontrol edilerek durumu kayda uygun olan adayların kayıtları gerçekleÅŸtirilecektir.
Adaylar kayıt baÅŸvurularını yaptıktan sonra kayıtlanma durumunu e-kayıt sistemi üzerinden görüntüleyebileceklerdir. Adayların durumları kayda uygun olmaması veya eksik/hatalı belge yüklemeleri halinde açıklama yazılarak düzenlemeye verilecek ve kayıtları gerçekleÅŸmeyecektir. Kayıt baÅŸvuruları düzenlemeye verilen adaylar açıklamada yer alan sorunu gidermek suretiyle kayıt tarihlerinde e-kayıt sistemine girerek yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.
E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız.
Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden kayıt yapan öÄŸrencilerin kesin kayıt için ayrıca üniversitemize baÅŸvurmaları veya belge teslim etmeleri gerekmemektedir.
Kayıt İçin Gerekli Belgeler
- Lisansüstü Kayıt Dilekçesi için tıklayınız.
- Kontenjana BaÄŸlı Açılan Programlara Kayıt Dilekçesi için tıklayınız. (Sadece aÅŸağıda belirtilen kontenjana baÄŸlı açılan programlara kayıtlanacak öÄŸrencilerden istenilmektedir.)
- ÖÄŸretim Üyesi Tercih Formu için tıklayınız. (Sadece SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü Doktora programlarına kayıtlanacak adaylar dolduracaktır.)
- Lisans/Yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlar için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Tanınma Belgesi (Klinik uygulaması olmayan saÄŸlık alanları ve diÄŸer alanlar için),
- Lisans/Yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunan saÄŸlık alanları için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Diploma Denklik Belgesi.
Aşağıda belirtilen durumlarda adaylar elektronik kayıt yapamayacaklardır.
- Lisans/Yüksek Lisans mezuniyeti YÖKSİS üzerinden görüntülenemeyenler
- Tezsiz Yüksek Lisans haricinde herhangi bir lisansüstü programda kayıtlı olanlar (Üniversitemizde tezsiz veya uzaktan öÄŸretim programına kayıtlanacaklar hariç)
Lisansüstü eÄŸitim-öÄŸretim yönetmeliÄŸinin 35-(6).maddesine göre “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez” hükmü gereÄŸi kayıt tarihlerinde baÅŸka bir lisansüstü programa kayıtlı olanların kayıtları yapılmayacaktır.
Elektronik kayıt yapanlardan Enstitüye beyan ettiÄŸi lisans/yüksek lisans programından mezun olmadığı tespit edilen veya lisansüstü eÄŸitim-öÄŸretim yönetmeliÄŸinin 35-(6).maddesine göre "Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez” hükmü gereÄŸi tezli yüksek lisans/doktora programına kayıtta tezsiz program haricinde herhangi bir üniversitede lisansüstü kaydı olduÄŸu tespit edilenlerin kayıtları iptal edilecek ve yanlış beyan nedeniyle haklarında cezai iÅŸlem uygulanacaktır.
Elektronik Kayda Dahil Edilmeyen Durumlara İliÅŸkin Açıklama
- Lisans/Yüksek Lisans mezuniyeti YÖKSİS üzerinden görüntülenemeyen adaylar mezun oldukları üniversiteye baÅŸvurarak mezuniyetlerini YÖKSİS’e iÅŸletmeleri ve kayıt tarihlerinde e-kayıt sisteminden kayıt iÅŸlemini tamamlamaları gerekmektedir. Mezuniyetlerini YÖKSİS’e iÅŸletmeyenlerin kayıtları yapılmayacaktır.
- Tezsiz Yüksek Lisans haricinde herhangi bir lisansüstü programda kayıtlı olanlar, Üniversitemizde tezsiz veya uzaktan öÄŸretim programına kayıtlanacaklarsa elektronik kayıt yapabileceklerdir. Üniversitemizde tezli yüksek lisans/doktora programına kayıtlanacaklar ise kayıtlı oldukları diÄŸer tezli yüksek lisans/doktora programından kayıtlarını sildirmeleri, YÖKSİS’e iÅŸletmeleri ve e-kayıt sisteminden kayıt iÅŸlemini tamamlamaları gerekmektedir.
Kontenjana BaÄŸlı Açılacak Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan ÖÄŸretim Programlarına Kayıt
Tezsiz yüksek lisans ve uzaktan öÄŸretim programlarının asgari ve azami aday sayıları Enstitü Yönetim Kurullarınca belirlenir ve Üniversitemiz Senatosunca onaylanır. Kontenjan sınırlaması olan tezsiz yüksek lisans ve uzaktan öÄŸretim programlarında eÄŸitim alınabilmesi programın açılması için belirlenen asgari aday sayısına ulaşılmasına baÄŸlıdır.
AÅŸağıda yer alan tezsiz yüksek lisans ve uzaktan öÄŸretim programlarına baÅŸvuran ve mülakatta baÅŸarılı olup kayıt hakkı kazanan adayların ilan edilen dönemlik öÄŸrenim ücretlerini yatırarak kayıt tarihlerinde elektronik kayıt (ön kayıt) iÅŸlemini tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar öÄŸrenim ücretini HALK BANKASI’nın herhangi bir ÅŸubesinden ya da ATM’sinden 11 haneli öÄŸrenci numaralarını bildirerek veya kimlik.ege.edu.tr adresinden “Harç Bilgileri Görüntüleme” menüsünden yatırabileceklerdir. Adaylar öÄŸrenci numaralarını e-kayıt sisteminden öÄŸrenebileceklerdir. Dönemlik öÄŸrenim ücretini yatırmayan adaylar kayıt baÅŸvurusunu gerçekleÅŸtiremeyeceklerdir.
Ön kayıt müracaatı yapan aday sayısının programın açılması için ilan edilen asgari aday sayısına ulaÅŸması durumunda adayların ÖÄŸrenci Bilgi Yönetim Sistemine ön kayıtları yapılır. Lisansüstü ekle-sil iÅŸlem tarihlerinin bitiminde, ders kaydını yapan öÄŸrenci sayısının, programın açılması için gereken asgari sayıya ulaşıldığının saptanması ile programa ön kaydını yaptırarak ders kaydı yapan tüm öÄŸrencilerin kayıtları kesinleÅŸmiÅŸ olur.
Kontenjana baÄŸlı açılacak tezsiz programlar ve dönemlik öÄŸrenim ücretleri için tıklayınız.
ÖNEMLİ AÇIKLAMA: T.C. Uyruklu adaylar, çift uyruklu olup uyruklarından biri T.C. olan adaylar ile K.K.T.C. Uyruklu adaylar e-Devlet ÅŸifresine sahip olmaları halinde elektronik kayıt yapabileceklerdir. e-Devlet ÅŸifresi alamadığı için elektronik kayıt yapamayan adayların öÄŸrenci iÅŸleri daire baÅŸkanlığına müracaat etmesi gerekmektedir.
Askerlik Sevk Tehir İşlemleri
Askerlik sevk tehiri lisansüstü programlar için öÄŸrencilerin talebi üzerine yapılmaktadır. Askerlik sevk tehir iÅŸlemlerinin üniversitemizce yürütülmesini talep eden erkek öÄŸrenciler askerlik tecil dilekçesini doldurarak imzalı bir ÅŸekilde cetin.baysoy@ege.edu.tr ve kayit@mail.ege.edu.tr e-posta adreslerine iletmeleri gerekmektedir.
Askerlik Tecil Dilekçesi için tıklayınız.
Kayıt Yenileme (Ders kaydı) İşlemleri
Kayıt iÅŸlemini tamamlayan tüm öÄŸrencilerin www.oidb.ege.edu.tr sayfasında ilan edilen 2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı akademik takviminde ilgili Enstitünün güz yarıyılı için karşılarında belirtilen kayıt yenileme tarihlerinde öÄŸrenci bilgi sistemi üzerinden ders seçimini yaparak ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt yenileme (Ders kaydı) tarihlerinden önce ders kaydının ne ÅŸekilde yapılacağına iliÅŸkin www.oidb.ege.edu.tr sayfasında duyuru yapılmaktadır.
- ULUSLARARASI (YABANCI UYRUKLU) ÖÄžRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU
KAYIT TAKVİMİ
Asıl Kayıt: 17-18-19 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi 17 Temmuz 2023 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 19 Temmuz 2023 tarihinde saat 17:00’de kapanacaktır)
1. Yedek Kayıt: 24 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi saat 08.00’de açılacak ve 17:00’de kapanacaktır)
2. Yedek Kayıt: 26 Temmuz 2023 (Kayıt sistemi saat 08.00’de açılacak ve 17:00’de kapanacaktır)
Lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar, öncelikle lisansüstü baÅŸvuru sisteminden öÄŸrenci numarası ile aday numaralarını öÄŸrenmelidirler. E-kayıt sistemine giriÅŸte aday no ÅŸifre olarak kullanılacaktır. Adayların belirtilen kayıt tarihlerinde öÄŸrenci numarası ve ÅŸifreleri ile birlikte aÅŸağıda belirtilen e-kayıt linkinden giriÅŸ yapmaları gerekmektedir. Adayların e-kayıt sistemine giriÅŸte, uyruÄŸu ne olursa olsun “Yabancı Uyruklu” sekmesini seçmeleri gerekmektedir.
Adaylar giriÅŸ yapıp kayıt için istenilen belgeleri sisteme ekleyip “kaydı tamamla” butonuna basarak kayıt baÅŸvurusunu gerçekleÅŸtirebileceklerdir.
Kayıt baÅŸvuruları/belgeleri kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve adayların mezuniyet ve/veya ikinci öÄŸrencilik durumları YükseköÄŸretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden kontrol edilerek durumu kayda uygun olan adayların kayıtları onaylanacaktır.
Adaylar birkaç saat içerisinde kayıtlanma durumunu kayıtlanma sisteminden görüntüleyebileceklerdir. Adayların durumlarının kayda uygun olmaması veya eksik/hatalı belge yüklemeleri halinde açıklama yazılarak düzenleme istenecek ve kayıt gerçekleÅŸmeyecektir. Kayıt baÅŸvuruları ile ilgili düzenleme istenen adaylar açıklamada yer alan sorunu kayıt süresi içinde giderdikten sonra yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.
Ege Üniversitesi E-Kayıt sistemi üzerinden kayıt yapan öÄŸrencilerden;
- Yüksek lisans için baÅŸvuran adaylardan lisans öÄŸrenimini ve doktora için baÅŸvuran adaylardan lisans ve yüksek lisans öÄŸrenimini Türkiye’deki bir üniversitede tamamlamış adaylardan kesin kayıt için evrak istenmeyecektir. Bu öÄŸrencilerin kesin kayıt için ayrıca üniversitemize baÅŸvurmaları veya belge teslim etmeleri gerekmemektedir.
- Lisans ya da yüksek lisans eÄŸitimini Türkiye dışında bir ülkede tamamlayan adaylar, yurtdışından aldıkları apostilli diplomalarını (apostil alınamaz ise ülkesinin dış temsilciliklerinden diploma doÄŸruluÄŸunu belgeleyen resmi bir yazıyı) diÄŸer tüm orijinal kayıt evrakları ile birlikte ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığı Uluslararası ÖÄŸrenci İşlemleri ofisine elden teslim edeceklerdir. Kayıt evraklarını, apostil onaylı yurtdışı diplomasını (ülkesinin dış temsilciliklerinden diploma doÄŸruluÄŸunu belgeleyen resmi bir yazıyı) sunmayan adayların kayıtları kesinleÅŸmeyecektir.
E-Kayıt sistemine giriÅŸ için tıklayınız.
KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
- Lisansüstü Kayıt Dilekçesi
- Kontenjana BaÄŸlı Açılan Tezsiz Programlar İçin Kayıt Dilekçesi
- Yüksek lisans programına kayıtlanacaklar için lisans diploması,
- Doktora programına kayıtlanacaklar için lisans ve yüksek lisans diploması
- Lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlar için lisans diplomasının Türkiye’deki noterlerden ya da Türkiye’nin dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe çevirisi
- Yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlar için yüksek lisans diplomasının Türkiye’deki noterlerden ya da Türkiye’nin dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe çevirisi
- Klinik pratik uygulaması olan saÄŸlık alanları için YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Diploma Denklik Belgesi
- Klinik pratik uygulaması olmayan saÄŸlık alanları ve diÄŸer tüm programlar için YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Tanınma Belgesi (Tanınma belgeniz yok ise eksik evrak dilekçesi doldurup yükleyiniz. Eksik evrak dilekçesi için tıklayınız. Bu durumdaki adayların kayıtları, tanınmaları yapılana kadar kesinleÅŸmeyecektir)
- İkamet Tezkeresi (yok ise eksik evrak dilekçesi doldurup yükleyiniz. Eksik evrak dilekçesi için tıklayınız)
- Pasaport (yalnızca kimlik bilgilerini ve geçerlilik süresini gösteren kısmını yükleyiniz)
- Pasaportun Türkiye’deki noterlerden ya da Türkiye’nin dış temsilciliklerinden onaylı Türkçe çevirisi
Elektronik Kayıt Yapamayacak Adaylar
- Tezsiz Yüksek Lisans haricinde herhangi bir lisansüstü programda kayıtlı olanlar (Üniversitemizde tezsiz veya uzaktan öÄŸretim programına kayıtlanacaklar hariç) Üniversitemizde tezsiz yüksek lisans haricinde bir lisansüstü programa kayıtlanamazlar.
Kayıtlar sırasında sorunla karşılaÅŸmanız halinde uluslararasiogrenci@mail.ege.edu.tr üzerinden irtibata geçebilirsiniz.
Kayıt Yenileme (Ders kaydı) İşlemleri
Kayıt iÅŸlemini tamamlayan tüm öÄŸrencilerin www.oidb.ege.edu.tr sayfasında ilan edilen 2023-2024 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı akademik takviminde ilgili Enstitünün GÜZ yarıyılı için karşılarında belirtilen kayıt yenileme tarihlerinde öÄŸrenci bilgi sistemi üzerinden ders seçimini yaparak ders kayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir. Kayıt yenileme (Ders kaydı) tarihlerinden önce ders kaydının ne ÅŸekilde yapılacağına iliÅŸkin www.oidb.ege.edu.tr sayfasında duyuru yapılmaktadır.