2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ
“YükseköÄŸretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında GeçiÅŸ, Çift Ana dal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İliÅŸkin Yönetmelik” ve “Ege Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programları Yatay GeçiÅŸ Yönergesi” hükümlerine uygun olarak güz yarıyılı için ön lisans ve lisans düzeyinde eÄŸitim veren programlara öÄŸrenci kabul edilir.
BaÅŸvuru, baÅŸvuru sisteminde yer alan bilgilerin doldurulması ve baÅŸvuru belgelerinin yüklenmesi ile tamamlanacaktır.
BaÅŸvurusunu kaydeden adaylara sistem tarafından “Aday Numarası” ve “Aday Åžifresi” verilmektedir. BaÅŸvuru durumu ve sonuçları aday numarası ve ÅŸifre ile öÄŸrenileceÄŸinden adayların sistem tarafından verilen aday numarası ve ÅŸifreyi kaydetmeleri gerekmektedir.
BaÅŸvuru evraklarında eksiklik olan öÄŸrencilerin baÅŸvurularının durumu “Düzenleme”ye çevrilecek ve düzenleme nedeni ekranda görülecektir. Düzenleme nedeni evrak eksikliÄŸi/evrakların ÅŸeklen uygun olmaması olan öÄŸrenciler, baÅŸvuru süresi içinde gerekli belgeyi temin ederek aynı aday numarası ve aday ÅŸifresi ile baÅŸvurularını güncelleyebileceklerdir. Bu nedenle öÄŸrencilerin baÅŸvuru sonrası durumlarını aday numarası ve aday ÅŸifresi ile baÅŸvuru sistemine girerek son baÅŸvuru tarihine kadar takip etmeleri gerekmektedir.
Yatay geçiÅŸ baÅŸvurusu için istenilen belgelere ve detaylı bilgiye Yatay GeçiÅŸ Kılavuzundan ve Yatay GeçiÅŸ BaÅŸvuru Ekranı Kılavuzundan eriÅŸilebilmektedir. Bu nedenle baÅŸvuru iÅŸlemlerinin zamanında, doÄŸru ve eksiksiz yapılabilmesi için kılavuzların dikkatle incelenmesi gerekmektedir.
Yatay GeçiÅŸ BaÅŸvuru Ekranı Kılavuzu için tıklayınız.
Yatay GeçiÅŸ Kılavuzu için tıklayınız.
BaÅŸvuru için tıklayınız. (BaÅŸvuru sayfası 9-15 AÄŸustos 2023 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde açık olacaktır.)
EK MADDE 1 YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ
BaÅŸvuru: 9-15 AÄŸustos 2023
Eksik Evrak İçin Sistemin ÖÄŸrencilere Açılması: 17 AÄŸustos 2023 (BaÅŸvuru tarihlerinde baÅŸvuru yapıp belgesi/evrakı eksik olan öÄŸrenciler için)
OİDB Kontrol: 18 Ağustos 2023
Yabancı Dil Sınavı: 22 AÄŸustos 2023 (Yabancı dil yeterlik sınavına iliÅŸkin ayrıntılı bilgiye Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu MüdürlüÄŸünün http://www.ydy.ege.edu.tr sayfasından ulaşılabilecektir.)
DeÄŸerlendirme: 21-29 AÄŸustos 2023 (Kısmen veya tamamen yabancı dille eÄŸitim veren programlar için bu tarih yabancı dil sınav sonuçlarının ilanı ile baÅŸlayacaktır.)
Sonuçların İlanı: 1 Eylül 2023
Asıl Kayıt: 4-5 Eylül 2023
Yedek Kayıt: 7 Eylül 2023