Çerez Örnek
canlı destek

2022-2023 BAHAR YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI VE KAYIT İŞLEMLERİ

 

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı yatay geçiş başvurusu sonucunda kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri Üniversitemizin elektronik kayıt sistemi üzerinden aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

Asıl Kayıt Tarihi: 8-9 Şubat 2023 (Kayıt sistemi 8 Şubat 2023 tarihinde saat 08.00’de açılacak ve 9 Şubat 2023 tarihinde saat 17.00’de kapanacaktır.)

1. Yedek Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2023 (Kayıt hakkı kazanan olması durumunda 1. Yedek kayıt duyurusu ayrıca ilan edilecektir.)

2. Yedek Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2023 (Kayıt hakkı kazanan olması durumunda 2. Yedek kayıt duyurusu ayrıca ilan edilecektir.)

Adaylar E-Kayıt sistemine giriş için tıklayınız sayfasındaki “e-Devlet ile Giriş” sekmesinden e-Devlet Şifresi ile üniversitemizin kayıt sistemine giriş yapıp kayıt için istenen belgeleri sisteme ekleyerek “kaydı tamamla” butonuna basacaklardır.

Öğrenciler kayıtlarının son durumunu kayıt sisteminden kontrol edebileceklerdir. Sisteme eklenen belgeler kayıt personeli tarafından kontrol edilecek ve uygun olmaması halinde açıklama yazılarak düzenlemeye verilecektir. Bu nedenle öğrencilerin kayıt durumlarını kayıt sistemine girerek son kayıt tarihine kadar takip etmeleri gerekmektedir.  Düzenlemeye verilen durumlarda adaylar kayıt tarihleri içerisinde ilk yüklediği belgeyi silerek yeni belgeyi yüklemek suretiyle yeniden kaydı tamamla butonuna basacaklardır.

Sağlık raporu istenilen programlar için sağlık raporunu temin edemeyenlerin aşağıdaki şartlı kayıt dilekçesini ilgili belge türüne imzalı bir şekilde yüklemeleri gerekmektedir.

Yatay geçiş başvuru sonuçları için tıklayınız.

Kayıt sistemine giriş için tıklayınız.

Kayıt dilekçesi için tıklayınız.

Sağlık raporunu temin edemeyenler için şartlı kayıt dilekçesi için tıklayınız.

Sağlık raporu eksik olan ve şartlı kayıt dilekçesini kayıt sistemine yükleyen adayların kayıtları şartlı olarak yapılacaktır.  Şartlı kayıt yapılan öğrencilerin sağlık raporunu 24 Şubat 2023 Cuma mesai bitimine kadar 0232 311 35 66 numaralı faksa göndermeleri veya kayit@mail.ege.edu.tr ve oidb@mail.ege.edu.tr adreslerine e-posta göndermeleri gerekmektedir. Kendilerine verilen süre sonunda belgesini teslim etmeyenlerin şartlı kayıtları iptal edilecek ve kayıt silme işlemi uygulanacaktır.

 

KAYIT BELGELERİ:

-Kayıt Dilekçesi

 Aşağıda belirtilen bölümler için yeni tarihli Sağlık Raporu

-Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı’na kayıtlanacak tüm adayların

Bünyesinde sualtı hekimi bulunduran devlet hastaneleri veya bünyesinde sualtı hekimi bulunduran özel sağlık kuruluşlarından (Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezleri) Su altı adamı olur sağlık raporu almaları gerekmektedir.

Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’na kayıtlanacak tüm adayların;

 -TC vatandaşı olması,

-Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,

-Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir."

-Havacılık Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programına kayıtlanacak adayların;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.). (2022 YKS Kılavuzu Bk. 10 maddesi gereği)

 -Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi programına kayıtlanacak adayların;

 1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.). (2022 YKS Kılavuzu Bk. 10 maddesi gereği)

 

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ