Çerez Örnek
canlı destek

2022-2023 GÜZ YARIYILI NOT ORTALAMASI İLE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ

“YükseköÄŸretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında GeçiÅŸ, Çift  Ana dal,   Yan  Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İliÅŸkin Yönetmelik” ve “Ege Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programları Yatay GeçiÅŸ Yönergesi”  hükümlerine  uygun olarak güz yarıyılı için ön lisans ve lisans düzeyinde eÄŸitim  veren aynı isimli veya eÅŸ deÄŸer programlara, bahar yarıyılı için ön lisans düzeyinde  eÄŸitim veren aynı isimli veya eÅŸ deÄŸer programlara öÄŸrenci kabul edilir. 

BaÅŸvuru evraklarında eksiklik olan öÄŸrencilerin baÅŸvurularının durumu “Düzenleme”ye çevrilecek ve düzenleme nedeni ekranda görülecektir.  Düzenleme nedeni evrak eksikliÄŸi/evrakların ÅŸeklen uygun olmaması olan öÄŸrenciler, baÅŸvuru süresi içinde gerekli belgeyi temin ederek aynı aday numarası ve aday ÅŸifresi ile baÅŸvurularını güncelleyebileceklerdir. Bu nedenle öÄŸrencilerin baÅŸvuru sonrası durumlarını aday numarası ve aday ÅŸifresi ile baÅŸvuru sistemine girerek son baÅŸvuru tarihine kadar takip etmeleri gerekmektedir.   

Yatay geçiÅŸ baÅŸvurusu için istenilen belgelere ve detaylı bilgiye Yatay GeçiÅŸ Kılavuzundan ve Yatay GeçiÅŸ BaÅŸvuru Ekranı Kılavuzundan eriÅŸilebilmektedir.

Yatay GeçiÅŸ BaÅŸvuru Ekranı Kılavuzu için tıklayınız.

Yatay GeçiÅŸ Kılavuzu için tıklayınız.

BaÅŸvuru için tıklayınız. (BaÅŸvuru sayfası 4-8 Temmuz 2022 tarihlerinde mesai saatleri içerisinde açık olacaktır.)

Kurum İçi Kontenjanlar için tıklayınız.

YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

BaÅŸvuru: 4-8 Temmuz 2022

ÖİDB DeÄŸerlendirme: 18-19 Temmuz 2022

Eksik Evrak İçin Sistemin ÖÄŸrencilere Açılması: 20 Temmuz 2022

ÖİDB Kontrol: 21 Temmuz 2022

Yabancı Dil Sınavı: 25 Temmuz 2022

DeÄŸerlendirme: 22 Temmuz-1 AÄŸustos 2022 (Kısmen veya tamamen yabancı dille eÄŸitim veren programlar için bu tarih yabancı dil sınav sonuçlarının ilanı ile baÅŸlayacaktır.)

Sonuçların İlanı: 3 AÄŸustos 2022

Asıl Kayıt: 4-5 Ağustos 2022

Birinci Yedek Kayıt: 9 Ağustos 2022

İkinci Yedek Kayıt: 10 Ağustos 2022

Yurt Dışı ve Kurumlar arası İlave Kontenjanlar YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığınca yok.gov.tr adresindeki “ÖÄŸrenci” baÅŸlığı altında ilan edilmektedir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ