2020-2021 BAHAR YARIYILI 100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAYIT İŞLEMLERİ

Asil Kayıt Tarihi: 29 Mart 2021

Yedek Kayıt Tarihi:  30 Mart 2021

100/2000 YÖK Doktora Bursuna kayıt olacak tüm adayların kayıt için istenen belge ve dilekçeleri sercan.gur@ege.edu.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir.

Kayıt için istenen belgeleri eksik olanların kaydı yapılmaz.

Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları mümkün değildir.

100/2000 YÖK Doktora Bursu 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Sonuçları

KAYIT İÇİN İSTENEN BELGE VE DİLEKÇELER

* Yüksek lisans diploması (Bütünleşik Doktora programına kayıtlanacaklar için lisans diploması  )

* Lisans/Yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayanlar için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Tanınma Belgesi (Klinik uygulaması olmayan sağlık alanları ve diğer alanlar için),

* Lisans/Yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunan sağlık alanları için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Diploma Denklik Belgesi,

* Çalışma durumunu gösterir yeni tarihli SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Belgesi,

* Fotoğraf (Fotoğrafların jpeg formatında gönderilmesi gerekmektedir)

* Kayıt Dilekçesi

* 100/2000 Durum Değişikliği Dilekçesi

* Lisansüstü Dilekçesi

* Askerlik tecil işlemlerinin üniversitemiz tarafınızdan yapılmasını isteyen erkek adaylar için askerlik tecil dilekçesi

Aynı Düzeyde Bir Yükseköğretim Programına Kayıtlı Olanlar;

Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğinin 35. maddesi 6. fıkrası “Tezsiz yüksek lisans programları hariç, aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırılamaz ve devam edilemez.” hükmü gereği (Açık öğretim ve uzaktan öğretim programları hariç) kayıt tarihlerinde başka bir lisansüstü programa kayıtlı olanların kayıtları yapılmayacaktır. Söz konusu durum YÖKSİS sistemi üzerinden sorgulanacaktır. Böyle bir durumun oluşması halinde öğrenciden bir programı tercih etmesi istenecektir.

Öğrenimini üniversitemizde sürdürmeye karar veren adayın aynı düzeydeki diğer programdan kaydını sildirmesi gerekecektir. (Adayların 100/2000 YÖK Doktora bursunu kazandığı anabilim dalı ile üniveristemizde mevcut öğrenciliği bulunan ana bilim dalı aynı ise kayıtlarını sildirmeleri gerekmemektedir. Bu durumda olanların kayıt işlemleri mevcut öğrencilikleri üzerinden yürütülecektir.)

Yedekten kayıt hakkı kazanan olması durumunda yedek kayıtlar için ayrıca duyuru ilan edilecektir.

Kayıt Yenileme İşlemleri

Kayıt yenileme işlemlerine ilişkin ayrıntılı bilgi ilgili enstitü öğrenci işleri bürolarından edinilebilecektir.