Çerez Örnek
canlı destek

2022-2023 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİ

1.  T.C. UYRUKLU ÖÄžRENCİLERİN KAYITLARI

2022-2023 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı bahar yarıyılı lisansüstü yatay geçiÅŸ baÅŸvuruları sonucunda kayıt hakkı kazanan T.C. uyruklu öÄŸrencilerin aÅŸağıda belirtilen tarihlerde kayıt için istenen belgeleri kayit@mail.ege.edu.tr ve oidb@mail.ege.edu.tr e-posta adreslerine ulaÅŸtırmaları gerekmektedir.

Kayıt Tarihleri: 06-10 Şubat 2023

Belirtilen tarihlerde kaydını yaptırmayan adayların daha sonraki bir tarihte kayıt yaptırmaları mümkün olmayacaktır.

Kayıt için istenen belgeleri eksik olanların kaydı yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

• T.C. Kimlik Kartı / Nüfus Cüzdanı fotokopisi

• Yüksek Lisans programına kayıtlanacak adaylar için lisans diploması ya da geçici mezuniyet belgesi,

• Yüksek lisans dereceli doktora programına kayıtlanacaklar için yüksek lisans diploması ya da geçici mezuniyet belgesi

• Lisans dereceli doktora programına kayıtlanacaklar için lisans diploması ya da geçici mezuniyet belgesi

• Lisans/Yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlar için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Tanınma Belgesi (Klinik uygulaması olmayan saÄŸlık alanları ve diÄŸer alanlar için),

• Lisans/Yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunan saÄŸlık alanları için diplomanın noter onaylı Türkçe çevirisi ile YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun Diploma Denklik Belgesi,

• FotoÄŸraf, (FotoÄŸrafların jpeg formatında gönderilmesi gerekmektedir)

1. ULUSLARARASI (YABANCI UYRUKLU) ÖÄžRENCİLERİN KAYITLARI

2022-2023 EÄŸitim ÖÄŸretim yılı Bahar yarıyılı lisansüstü yatay geçiÅŸ baÅŸvuruları sonucunda kayıt hakkı kazanan tüm uluslararası (yabancı uyruklu) lisansüstü öÄŸrenciler, aÅŸağıda belirtilen tarihlerde bizzat veya Türkiye’deki noterlerden/Türk elçiliklerinden vekaletname verecekleri kiÅŸiler aracılığı ile ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığına baÅŸvurarak kayıtlarını yaptıracaklardır.

Kayıt Tarihleri: 06-10 Şubat 2023

*Yüksek lisans programına kayıtlanacaklar için lisans diplomasının aslı ve fotokopisi

*Doktora programına kayıtlanacaklar için lisans ve yüksek lisans diplomasının aslı ve fotokopisi

*Lisans ve Yüksek Lisans Diplomasının Türkiye’deki noterlerden/Türk elçiliklerinden onaylı Türkçe çevirilerinin aslı

*Lisans ve/veya yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunmayan programlara kayıt yaptıracaklar için YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun tanındığına dair Tanınma Belgesi (Klinik uygulaması olmayan saÄŸlık alanları ve diÄŸer alanlar için),

*Lisans ve/veya yüksek lisans öÄŸrenimini yurt dışında tamamlayanlardan klinik uygulaması bulunan saÄŸlık programlarına yerleÅŸtirilen adaylar için YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından alacakları mezun oldukları kurumun denkliÄŸini gösterir Diploma Denklik Belgesi,

*İkamet Tezkeresi (Türkiye’de önceden bulunuyor ise ),

*Pasaport fotokopisi ve Türkiye’deki noterlerden/Türk elçiliklerinden onaylı Türkçe çevirisinin aslı

*FotoÄŸraf (3 adet ve renkli fotokopi fotoÄŸraflar kabul edilmeyecektir.)

*Kayıt dilekçeleri

1. DERS KAYDI İŞLEMLERİ: ÖÄŸrenciler kayıt yenileme (ders kaydı) iÅŸlemlerine iliÅŸkin ayrıntılı bilgiyi ilgili enstitü öÄŸrenci iÅŸleri bürolarından öÄŸrenebileceklerdir.

1. ÖÄžRENCİ KİMLİK KARTI İŞLEMLERİ: Kayıtlarını gerçekleÅŸtiren öÄŸrenciler öÄŸrenci kimlik kartlarını ilgili Enstitü ÖÄŸrenci İşleri Bürosundan teslim alabileceklerdir.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ