Çerez Örnek
canlı destek

2020-2021 BAHAR YARIYILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU SONUÇLARI VE KAYIT İŞLEMLERİ

 

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı yatay geçiş başvurusu sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 01-02 Nisan 2021 tarihinde yapılacaktır. Öğrencilerin kayıt hakkı kazandıkları  programa kayıtlanabilmeleri için yatay geçiş başvurusu yaptıkları aday numarası ve şifresi ile kayıt süresi içinde aşağıda linki verilen Yatay Geçiş Kayıt sistemine giriş yapmaları, “Kesin Kayıt Belge Türü”nü işaretleyerek kayıt belgelerini yüklemeleri ve “Kaydımı Tamamla” butonuna basmaları gerekmektedir. Kayıt belgelerini temin edemeyenlerin aşağıdaki şartlı kayıt dilekçelerini ilgili belge türüne imzalı bir şekilde yüklemeleri gerekmektedir.

Yatay geçiş başvuru sonuçları için tıklayınız.

Kayıt için tıklayınız.

Sağlık raporunu temin edemeyenler için şartlı kayıt dilekçesi.

Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belgeyi temin edemeyenler için şartlı kayıt dilekçesi.

 

Belgesi eksik olan öğrencilerin kayıtları şartlı olarak yapılacak ve dilekçede belirtilen süre içerisinde belgelerini 0232 311 35 66 numaralı faksa göndermeleri veya sercan.gur@ege.edu.tr veya sercangurege@gmail.com adreslerine e-posta göndermeleri  gerekmektedir. E-posta alındığında belgelerin teslim alındığına ilişkin cevabi e-posta gönderilecektir. Kendilerine verilen süre sonunda belgesini teslim etmeyenlerin şartlı kayıtları iptal edilecektir.

 

KAYIT BELGELERİ:

1-Kayıtlı oldukları Üniversiteden alacakları Yatay Geçişine Engel Bir Durum Olmadığına Dair Belge

2- Aşağıda belirtilen bölümler için yeni tarihli Sağlık Raporu:

-Ege Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı’na kayıtlanacak adayların, Devlet Hastanesi veya Tıp Fakültesi Hastaneleri’nden alacakları; astım, bronşit, epilepsi, nefes darlığı, renk körlüğü, kekemelik, sağırlık vb. gibi biyolojik bozukluğu olmamak; histeri, marazi çarpıntı vb. psikolojik ve sinirsel hastalıklardan herhangi birine yakalanmış olmamak koşullarına uygun Sağlık Kurulu Raporu almaları gerekmektedir. Ayrıca herhangi bir okuldan disiplin cezası ile uzaklaştırılmış olmaması gerekmektedir. Boy uzunluğunun santimetre olarak son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olduğunu aldığı Sağlık Kurulu Raporunda belgelendirmeleri gerekmektedir.(2020 YKS Kılavuzu Bk. 116 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Diyaliz Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 845 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

 - Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

- Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına kayıtlanacak adayların, tam teşekküllü resmî bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 87 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

 - Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Su Altı Teknolojisi Programı’na kayıtlanacak tüm adayların, Üniversitelerin Tıp Fakülteleri Hastanelerinin Deniz ve Sualtı Hekimliği Hiperbarik Tıp Anabilim Dalından ya da Özel Tıp Merkezlerinden tüplü ve tüpsüz dalışa yeterlilik raporları almaları gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 757 maddesi gereği)

 - Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı’na kayıtlanacak tüm adayların; TC vatandaşı olmak; boyu erkek öğrencilerde 1,65 m’den, kız öğrencilerde 1,56 m’den kısa olmamak; boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlıkta olmak ve kayıt yaptıracak öğrenci adaylarının normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi” ibaresi bulunan sağlık raporu almak, dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk bulunmamak, yapılacak mülâkat ve beden eğitimi sınavında başarılı olmak gerekir. (2020 YKS Kılavuzu Bk. 54 maddesi gereği)

-Havacılık Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programına kayıtlanacak adayların;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.). (2020 YKS Kılavuzu Bk. 49 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

-Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programına kayıtlanacak adayların;

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

 2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb.). (2020 YKS Kılavuzu Bk. 49 maddesi gereği) (Tek hekim raporu da kabul edilecektir.)

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ